La pasta

У сучасному світі активні люди не мають часу на довге приготування їжі, але хочуть харчуватися смачно і вишукано. Магазин Є food ділиться з Вами швидкими рецептами на сторінках журналу People UA, які дозволять Вам насолоджуватися європейською кухнею без зайвих клопотів. Цього разу – італійська паста!

Паста з соусом песто

Інгредієнти: 200 г спагеті з твердих сортів пшениці, 80 г песто, 50 г пармезану

Приготування: 1. Відваріть пасту. 2. Перемішайте пасту з соусом песто. 3. Додайте натертий пармезан.

Паста з тунцем і оливками

Інгредієнти: 200 г макаронів з твердих сортів пшениці, 1 банка тунця у власному соку, 10 чорних або зелених оливок, 50 г пармезану, 2 зубчики часнику, 2 ст. л. оливкової олії, 200 г томатного соусу, сіль, перець, зелень за смаком.

Приготування: 1. Відваріть пасту до стану аль денте. 2. На сковорідці розігрійте оливкову олію, обсмажте подрібнений часник. 3. Додайте томатний соус, тушкуйте 3-5 хвилин. 4. Додайте тунець, оливки, сіль, перець, перемішайте. 5. Змішайте соус із пастою, подавайте натертий пармезан та зелень.

Паста з шинкою

Інгредієнти: 250 г пасти (спагеті, пенне або фетучіні), 150 г шинки, 200 мл вершків (10-20%), 50 г твердого сиру (пармезан або інший за смаком), 1 ст. л. Оливкової олії або вершкового масла, 1 зубчик часнику, сіль, перець, петрушка чи базилік.

Приготування: 1. Відваріть пасту до стану аль денте. 2. Наріжте шинку шматочками. 3. Розігрійте на сковороді олію або вершкове масло, обсмажте дрібно нарізаний часник 1 хвилину. 4. Обсмажте шинку 3 хвилини до легкого рум'янцю. 5. Влийте вершки і доведіть до кипіння. 6. Додайте тертий сир, перемішайте, поки він повністю не розплавиться. 7. Викладіть у соус відварену пасту, добре перемішайте. 8. Додайте сіль і перець за смаком, посипте зеленню.

Опубліковано: "People UA" #1(59) весна-літо 2025