Італійські брускети

Бруске́та традиційна італійська закуска. Відмінність брускети від бутерброда полягає в тому, що скибочки багета попередньо обсмажують на грилі, в тостері чи на сковорідці без олії. Начинка для брускети може бути досить різноманітною. Сьогодні магазин Є food ділиться з Вами рецептами найпопулярніших італійських закусок на сторінках журналу People UA

1.     Брускета з сиров’яленими помідорами

Інгредієнти: Сиров’ялені помідори – 6-7 шт. Свіжий базилік (невеликий пучок). Багет – 1 шт. Оливкова олія для обсмажування. Часник для натирання багета – 1 зубчик.

Приготування: багет нарізати під кутом, обсмажити на сковороді та натерти часником. Сиров’ялені помідори і базилік дрібно нарізати та перемішати їх. На грінки покласти змішані помідори з базиліком. Саме цей рецепт є найпопулярнішим в Італії. 

2.     Брускета з авокадо

Інгредієнти: консервований тунець – 3 шт. Авокадо – 3 шт. Яйця – 3 шт. Багет – 1 шт. Оливкова олія для обсмажування. Часник для натирання багета – 1 зубчик. Свіжий базилік.

Приготування: Спілі авокадо розім’яти виделкою та змішати з консервованим тунцем. Яйця зварити та порізати дрібно й додати до суміші авокадо і тунця. Викласти цю однорідну масу на підсмажені грінки багета і зверху прикрасити базиліком.

3.     Брускета з лососем і вершковим сиром

Інгредієнти: хліб – 3 скибочки. М’який вершковий сир (наприклад, «Філадельфія») – 50 г. Олія оливкова – 10 г. Орегано за смаком. Лимон – 1 шт. Лосось (філе) – 150 г. Огірок – 100 г. Зелень (рукола, петрушка).

Приготування: Хліб нарізати під кутом, обсмажити в духовці або на сухій сковороді. Огірок очистити від шкірки і нарізати кубиком. Лосось нарізати кубиком. З’єднати лосось і огірок, заправити соком половини лимона, посипати орегано. Заправити начинку оливковою олією і залишити на 15 хвилин. Зелень дрібно нарізати, додати до вершкового сиру. Посолити і поперчити, додати трохи оливкової олії і лимонного соку. Перемішати. Брускети змастити сирною масою. Зверху викласти філе лосося з огірком. Прикрасити зеленню.

Опубліковано: "People UA" #2(57) літо 2024