Усі ми звикли до смаку класичного десерту «Наполеон», проте ніхто не забороняв експериментувати. Лише з читачами журналу «PeopleUA» кафе «Мавка» ділиться своїм унікальним рецептом цього тортика у рубриці «Меню».
Інгредієнти для коржів
Борошно − 400 г
Какао − 40 г
Сіль − 2 г
Вершкове масло − 200 г
Сметана − 200 г
Жовтки − 36 г (2 яйця)
Крем «Шоколадний дипломат»
Молоко − 500 г
Ванільний цукор − 10 г
Яйця − 110 г
Жовтки −36 г
Цукор − 200 г
Темний шоколад
Крохмаль кукурудзяний − 30 г
Молоко − 100 г
Темний шоколад − 150 г
Вишневе конфі:
Вишні без кісточок – 300 г
Цукор − 100 г
Крохмаль − 30 г
Коржі
Спосіб приготування коржів:
З’єднуємо всі сухі інгредієнти разом, натираємо на тертці заморожене масло і перетираємо в дрібну крихту. Додаємо в центр рідкі інгредієнти і швидко акуратно вимішуємо все до однорідної маси. Тісто розділити на 14 шматків, охолодити в холодильнику, розкачати до 20-22 см діаметром і випекти при температурі 180 градусів. Після випікання вирізати корж кільцем 20 см діаметром.
Спосіб приготування крему:
Закип’ятити молоко. Решту інгредієнтів добре перемішати вінчиком, крім шоколаду. Вилити гаряче молоко на цю суміш, об’єднати і на мінімальному вогні, постійно помішуючи, заварити до загустіння маси або до її кипіння. Далі зняти з вогню, додати шоколад і збити блендером або вінчиком, об’єднати все. Охолодити крем.
Збір «Наполеона»: Вишню заморожену чи свіжу без кісточок нагріти з цукром, ввести крохмаль, розведений у воді, і прокипʼятити конфі 2-3 хв. Коржі змащуємо 2-3 ст. л. крему, викладаємо вишню по кілька штук і повторюємо з наступними коржами теж. Наш «Наполеон» зверху і по боках змащуємо кремом та обсипаємо крихтами з коржів. Смачного!
Опубліковано: "People UA" #3(58) осінь-зима 2024